De Groene Klas

De Groene Klas verzorgt natuurlessen op maat en maakt uw klas groener. Natuur en cultuur worden met elkaar verbonden. Kinderen doen experimenten met planten, krijgen een plant om voor te zorgen en filosoferen over de wonderen in het plantenrijk.

Bij de Groene muur krijgt elk kind een eigen plant om voor te zorgen. De plant kan worden opgehangen aan een wandrek en zo ontstaat een groene wand in de klas. Het lesprogramma bestaat uit lessen die wekelijks, per seizoen of in een (thema)week behandeld kunnen worden. De leerkracht kan zelf de lessen geven, maar er is ook een mogelijkheid om een gastdocent in te huren.

In het lesprogramma van de onder, midden en bovenbouw keren dezelfde thema’s terug: zorg voor de plant, seizoenen, relatie plant en mens, biologie, evolutie en kunst in de natuur. Ook worden er uitstapjes naar buiten gemaakt naar een park in de buurt of op het schoolplein. De lessen kunnen op maat worden aangepast.

Bij de bonenproef onderzoeken de kinderen onder welke omstandigheden de bonen het beste kiemen en maken ze een stopmotion film van hun kiemende boon. In de lente-les worden zaden onderzocht en gezaaid, knoppen van takken onderzocht of  voor een zonnebloem gezorgd. In de herfst-les gaat het over bollen en knollen en onderzoeken kinderen hoe je uit een aardappel of citroen elektriciteit kan toveren.

Geïnteresseerd stuur een mail naar: movanlennep@gmail.com