De Groene Klas

dia1

De Groene Klas is een lesprogramma over en met planten voor de basisschool. Elk kind krijgt een eigen plant in de klas en gaat daar voor zorgen. De plant kan worden opgehangen aan een wandrek en zo ontstaat een groene wand in de klas. Het is de bedoeling dat de plant met het kind mee overgaat naar de volgende klas. In de vakantie kan de plant mee worden genomen naar huis of wordt er een regeling met school getroffen.

Het lesprogramma bestaat uit zes lessen die wekelijks of in een (thema)week behandeld kunnen worden. De leerkracht kan zelf de lessen geven, maar er is ook een mogelijkheid om een gastdocent in te huren. In de lessen van zowel de kleuter, onder-, midden- en bovenbouw keren dezelfde thema’s terug: Zorg voor de plant, relatie plant en mens, biologie, evolutie en kunst en natuur. Lessen kunnen op maat worden aangepast.

Tijdens de Groene klas wordt minstens een keer een uitstapje naar buiten gemaakt (bv. naar een boom of planten op het schoolplein of een park in de buurt). Het lesprogramma is uiteraard gebaseerd op verschillende niveaus voor de verschillende groepen.

Geïnteresseerd stuur een mail naar: movanlennep@gmail.com

 

dia2