Graftuinontwerpen

Naast Groenprojecten ontwerpt Groene Vrijdag graftuinen

Ontwerpen
Mijn ontwerpen zijn een ode aan de overledene. Ze stralen rust, eenvoud en elegantie uit. Wat nabestaanden over hun dierbaren vertellen speelt een belangrijke rol in mijn ontwerpen. Ik probeer groenblijvende beplanting te gebruiken in combinatie met seizoensgebonden bloemen. Zo maak ik graag gebruik van sterrenmos (Sagina subulata) in combinatie met bollen, zoals sneeuwklokjes (galanthus) en verwilderings tulpjes (tulipa)

Bij de beplanting houd ik rekening met belangrijke data waarop het graf vaker bezocht zal worden (denk aan geboorte- of sterfdag), zodat planten rondom die specifieke datum in bloei staan. Het is belangrijk dat de graftuin er elk seizoen goed uitziet.

Werkwijze
Na de eerste kennismaking maak ik op basis van het gesprek een schetsontwerp. Ik bezoek de begraafplaats om de ligging en de soort grond van het graf te bepalen en check de regels van betreffende begraafplaats.
Naar aanleiding van het eerste schetsontwerp met uw opmerkingen daarin verwerkt, maak ik een definitief ontwerp.

Uitvoering en Onderhoud
Als het om een plantenontwerp gaat doe ik dit zelf en als het ontwerp in combinatie met een steen of kunstwerk gaat, dan is de steenhouwer er ook bij betrokken. Mocht u de uitvoering van het ontwerp graag zelf willen verzorgen dan kan dit uiteraard. Ik werk samen met een kwekerij, een steenhouwer en een aantal kunstenaars.

Ook is het mogelijk om een abonnement op onderhoud van het graf te nemen. Bijvoorbeeld voor twee of drie keer per jaar.

Prijzen
De prijzen voor een ontwerp lopen uiteen van ongeveer €700,- tot  €7000,-.  Een ontwerp met uitsluitend planten is uiteraard minder kostbaar dan een plantenontwerp in combinatie met een steen of kunstwerk. De precieze kosten kan ik pas geven als ik uw wensen en keuzes ken.