You ‘ve got flowers

Vandaag kreeg ik per mail een vaas met een kleurig boeket bloemen van mijn dochter. Er hing een kaartje aan met een afbeelding van een cactus. Dat was al een eerste teken van de gulle geefster.  Verder stond er op te lezen: ‘Kan je afblijven van mijn spullen als ik er niet ben…. ‘. Grappige manier om je moeder iets duidelijk te maken. Via de site pretboeket.nl  kan je (gratis) on-line bloemen sturen. Uiteraard ook met aardige boodschappen.

Plantenjournaal –  Niervaren en Sterhyacint

niervaren    foto MvL
niervaren                                                                                               foto MvL

Mooie groenblijvers zijn de niervarens (Polystichum polyblepharum). Ze staan het liefst onder heesters, half in de schaduw en uit de wind. Ze blijven prachtig groen in de winter en hebben glanzende bladeren. Eigenlijk wordt er bij varens niet van ‘bladeren’, maar van ‘veren’ gesproken.  De sporen zijn te vinden onder aan de veren. Deze niervarens woekeren niet. Ga voor meer informatie naar varens.

Onder de varens komen de eerste  licht blauwe sterhyacinten (scilla sibirica)  te voorschijn. Scilla sibirica dankt zijn naam aan zijn afkomst. Net als sneeuwklokjes zijn dit vroegbloeiers, namelijk van februari tot begin mei. Ze zijn zeer vorstbestendig en hebben nauwelijks zon nodig. Het is mooi om ze in groepen te planten (september tot december) want zo ontstaat er een deken van blauwe bloemetjes. Ze worden niet hoger dan 15 cm.

sterhyacint
Scilla sibirica                                                       foto MvL

Groentip

Als je alvast groene inspiraties op wilt doen bezoek dan de tuinbeurs 2014 (nog tot en met 23 februari) in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s