Mannentrouw

bron: hoe-krijg-je-een-sixpack.info

Mijn man G. zegt dikwijls waarom noem je je blog geen Groene Maandag. Dit omdat ik mijn berichten soms verlaat publiceer of soms een weekje oversla. Discipline heet dat. Ik dacht dat ik vrij gedisciplineerd was, maar vergeleken met G. valt dat vies tegen. Zo gedisciplineerd als G. heb ik nog nooit iemand ontmoet.

Het sluipt er ongemerkt in. Met ‘het’ bedoel ik het verzaken van afspraken of voornemens. In het begin gaat het goed, maar na één keer verzaakt te hebben,  gaat de  tweede keer makkelijker en de derde keer nog easier en tenslotte heb ik van het overslaan een gewoonte gemaakt. Hoe meer ik mezelf toespreek hoe minder gedisciplineerd ik lijk te worden.

‘Waar heb je dat geleerd? ‘ vroeg ik.  ‘In dienst,’ zei G.  Maar, hoe doe je dat dan? ‘Gewoon niet nadenken en doen’ en hij ging verder met z’n buikspieroefeningen.

Plantenjournaal-Mannentrouw

Plumbago   foto MvL
Plumbago  auriculata                                                                      foto MvL

Mannentrouw (Plumbago auriculata) heeft hemels blauwe bloemen en is een groenblijvende klimplant. Trouw is de Plumbago zeker, hij bloeit in de lente tot laat in de herfst. In de herfst steken zijn bloemen met kop en schouders boven alle herfstkleuren uit. De plant komt  oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en houdt  dus van zon, maar moet koud overwinteren (- 7C).  Het beste doet hij het in een kas.

Alleen al voor de naam wil ik mannentrouw in mijn tuin hebben, dan hoef ik verder niet na te denken.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s