Valentijn met stekels

foto MvL
foto MvL

‘Jij bent ouderwets! Wie stuurt er tegenwoordig nog een kaart?’ stond in een app die ik van een vriendin kreeg. Ik had haar via een kaart laten weten dat ik een leuke avond had gehad. Ja, ik geef toe ik krijg weinig kaarten of brieven meer. Vroeger nog wel van opa en oma of geliefden. Nu weten de jongelui niet eens van het bestaan van een postzegel. Een brief posten? Hoe moet dat? Tijden veranderen, des te leuker als er iets bij de post zit. Vanochtend lag er een kaart op de mat. Een Valentijnskaart. Nou ja, zo leek het, maar ik twijfelde of de afzender dat ook voor ogen had. Geen tekst of uitleg op de achterzijde. Ik moest lachen, maar een tikje verontwaardigd was ik wel.

’s Middags werd er een doos bezorgd. Nieuwsgierig maakte ik de doos open, met verbazing keek erin.  Inderdaad: geen rode rozen. Een doos vol met cactussen. Hele mooie gekleurde cactussen die sowieso vrolijk stemmen, ook al hou je niet van die stekels. Ik moet nog bedenken hoe ik ze uit de doos krijg.

foto MvL
foto MvL

Plantenjournaal- Dwergkwee (Chaenomeles Superba)
Dwergkwee, kweeappel, Japanse dwergkwee, Japanse sierkwee, allemaal namen voor een en dezelfde struik: Chaenomeles. De struik bloeit vroeg in maart en april nog voordat het blad eraan komt. Daarom zijn de bloemen zo opvallend en goed te zien. Er zijn wit bloeiende variëteiten en heel veel van rood afgeleide tinten. Het blad is opvallend licht groen.

Na de bloei komen er vruchten aan waarvan je heerlijk jam kan maken en ze ruiken bovendien heerlijk. De takken hebben flinke doorns. Daarom worden ze vaak geplant in openbare ruimtes om het er doorheen banjeren minder aantrekkelijk te maken. Bij mij staan de ze in een vaas. Ik had de takkendoorns gekocht zodat de poezen Artemis en Apollo er niet aan zouden komen. Een vaas bloemen is niet veilig voor die twee. Binnen een uur zijn de bloemen er af en voetbalt Apollo ermee. Maar aan deze Japanse sierkwee prikken ze hun neus. Oh, zouden het Apollo en Artemis zijn,  die mij de kaart stuurden?

FullSizeRender (1)
Dwergkwee                                                                                     foto MvL

Een gedachte over “Valentijn met stekels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s