Roze Zaterdag

 

 

bron: boeddhistischdagblad.nl

Te laat voor Groene Vrijdag, maar gelukkig is het vandaag Roze Zaterdag. Een kleur om de boel op te fleuren. Dat komt goed van pas in tijden van ongeloof. Ongeloof over wat er in de wereld gaande is. Even iets lichts. De kleur roze helpt. Een Amerikaanse leeft haar hele leven al in een roze wolk. Haar garderobe, meubels, auto, wc papier, alles wat je ziet is roze bij mevrouw Kitten Kay Sera in Hollywood, zelfs haar schoothondje. Hoe? Met bietensap gewassen: puur natuur. Vorig week is ze uitgeroepen tot de meest roze persoon ter wereld. Is dit licht of niet????

Afbeeldingsresultaat voor kitten kay sera hond
bron. ad.nl

In mijn buurt is het heerlijk rustig, veel bewoners zijn met vakantie. Ik voel me op (of is het ‘met’?) vakantie in m’n eigen buurt. Fijn om zonder in de file of uit huis te moeten op vakantie te zijn. Vanmorgen liepen er opvallend veel roze schoenen op straat. Later begreep ik dat dit door Roze Zaterdag komt.  Vandaag is in A’dam de Euro Pride begonnen, zeg maar het zusje of broertje van de Gay Pride met als thema: Join our freedom, feel free to join us.  In het Vondelpark wordt het homohuwelijk gevierd en kon je vandaag voor een dag met elkaar trouwen. Waarom zou je eigenlijk voor een dag willen trouwen?

Plantenjournaal – Blauwe  Kruisdistel

Eryngium Big Blue 2
Eryngium x zabelii ‘Big Blue’     foto. MvL

Eigenlijk had ik het over een roze plant moeten hebben, maar ik voel me vrij om het over deze grote paarse jongen te hebben. Is ie mooi of niet?  Ik vind ‘m afstandelijk mooi.

Het is een vaste stekelige plant, die in de winter zijn langwerpige, getande, donkergroene bladeren verliest. De distel bloeit in juli en augustus met amethyst blauwe bloemen en trekt veel bijen aan en houdt konijnen op afstand. Hij staat graag in de zon en kan goed tegen zeewind, maar liever niet in al te natte grond.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s