Wie niet weg is…

Groene Vrijdag Header

Acht, negen tien… wie niet weg is, is gezien! In de Volkskrant las ik dat in een klein Italiaans dorpje, even boven Milaan, op hoog niveau verstoppertje wordt gespeeld, niet door kinderen maar door grote mensen. Het gaat om de wereldkampioenschappen verstoppertje spelen en met een beetje geluk zien we dat op de volgende spelen terug. Officials lopen rond om te oordelen of het een Olympisch waardige sport is. Het lijkt me wel wat. Ik speelde het vroeger al graag en hou er nog steeds van om me af en toe te verstoppen. Heeft Nederland al een team?

Plantenjournaal- Zonnehoed (Echinacea purpurea hybrid)

echinacea-pururea-hybrisis
Echinacea purpurea hybrid       foto:MvL

Deze zonnehoed heeft zijn kroonbladeren op half zeven hangen. Hij lijkt een beetje moe. Dat kan ik me goed voorstellen als de ganse dag veel mensen naar je staren. Ik zag deze Echinacea purpurea op de Hampton Court flower show, waar zoveel mensen op afkomen dat je meer tegen zonnehoeden van mensen aan zit te turen, dan dat je planten ziet. In de ochtend ging het nog wel, maar in de middag: veel te druk. Mijn oog viel op het kleine groene beestje, dat rustig bleef zitten en zich niets aantrok van al die drukte en pottenkijkers. De rest van de middag ben ik ook maar gaan zitten, achter boom waar niemand me vinden kon.

Nog even iets over de mooie Echinacea: ze komt van nature voor in Noord-Amerika. Het is een typische prairie plant die in de zomer en nazomer bloeit, sommigen zelfs tot laat in oktober en ze kunnen wel 1.20 meter hoog worden. De twee soorten die het meest voorkomen zijn de Echinacea Purpurea (rode Zonnehoed) en de Echinacea paradoxa (gele Zonnehoed). Ze staan het liefst op een zonnige standplaats al kunnen de planten lichte schaduw aardig verdragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s