Los ’t op met bloemen

bloem-etalage
Etalage Constantijn Huygensstraat A’dam          foto MvL

‘ Flowers can’t solve all problems, but it’s a great start’. Leuke tekst, toch? Ik las het op een raam van een bloemenwinkel in de Constantijn Huygensstraat en dacht aan de bloemwinkels in Moskou, waarvan er veel 24 uur per dag open schijnen te zijn, omdat een Rus zonder bloemen niet ongestraft laat thuis kan komen. ’s Nachts komt de Rus daar bloemen kopen, omdat hij moest overwerken of omdat er iets anders tussen kwam op weg naar huis. Een of twee bloemen volstaan niet in Ruslandhet moet een flinke bos zijn én wel met een oneven aantal bloemen. Een even aantal geef je als er iemand dood is. De kleur is ook niet onbelangrijk, maar hoe dat zit ben ik vergeten. Overwerken in Moskou is een dure grap, een mooie bos bloemen kost al gauw 50 euro. Eigenlijk moet je overwerken om een bos bloemen te kunnen betalen.

Daar heeft de Nederlandse man geen last van. De prijs van een bos bloemen ligt hier aanzienlijk lager. Je kan zelfs bloemen per stuk kopen en enkele bloemen in een vaas misstaan geheel niet. Dus de Nederlandse man hoeft niet over te werken om bloemen mee te brengen. Daarom zeg ik “Flowers, what else ?’ 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s