Eén geloof

Ik wil niet zeggen dat er duizenden berichten zijn binnengekomen, maar er waren toch enkele verontrustende lezers die zich afvroegen of er wat aan de hand was, omdat er op vrijdag in de gehele maand juli niets was verschenen. Niets aan de hand, ik heb de maand juli geskipped en van een lange vakantie genoten.

Niet dat ik het van plan was.  Ik had mezelf juist voorgenomen elke vrijdag een kort stukje te schrijven, temeer omdat ik de vakantie thuis zou doorbrengen en er in juli genoeg over bloeiende planten te vertellen is. Echter,  er is niets van terecht gekomen.

Soms gaan de dingen zo. En soms is het fijn om je daar bij neer te leggen.  Er was overigens genoeg om over te schrijven afgelopen maand.  Genoeg ook om je druk over te maken. De waanzin van al die oorlogen. Israëlische militairen die gestuurd worden om de Gazastrook te bombarderen, Hamasleden die lukraak raketten afvuren op Israël. ISIS mannen die in Irak zoveel mogelijk burgers verwonden of doden, de Syrische oorlog waar geen einde aan lijkt te komen, de separatisten die delen van de Oekraïne innemen en een vliegtuig van Malaysia Airlines neerhalen met alle gevolgen die we kennen. Dan kom je niet weg met een zin als ‘Soms gaan de dingen zo’. Maar, waar kom je dan wel mee weg?

bron.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_rijksmonumenten

Ik moet denken aan de tekst die burgemeester Eberhard van der Laan aanhaalde in zijn rouwadvertentie voor alle MH17 slachtoffers:
‘Er is maar één land – onze aarde.
Er is maar één volk – de mensheid.
Er is maar één geloof – de liefde’

Het zijn de regels van Floor Wibaut (oud wethouder van Amsterdam 1914). Het was zijn levensovertuiging waarnaar hij handelde tot aan zijn dood. Hij liet de tekst op zijn grafsteen in Westerveld plaatsen.  Wat zouden de huidige machthebbers voor tekst op hun graftombe plaatsen?

Plantenjournaal –  Afrikaanse Lelie

Terug naar de liefde. De Afrikaanse lelie ( Agapanthus) is een liefdesbloem. Zijn botanische naam is afgeleid van het Griekse agapè, dat letterlijk liefde betekent en anthos bloem.  De bloemen zijn er in wit en blauw en houden van zon, zon en zon. De lelie is allergische voor natte voeten. Het beste is ze te gebruiken als kuipplanten.

Agapanthus  Foto: MvL
Agapanthus Foto: MvL

Pas op: de plant is niet winterhard, wat zou betekenen dat de liefde slechts één zomer mee gaat. Met aandacht en zorg kan de lelie de winter goed overleven (en de liefde hopelijk ook). De site van Piet Panthos geeft veel informatie over deze liefdesbloem.

Voor de liefde zelf heb ik geen site gevonden, die komt of gaat vanzelf …

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s