Hipster

Zo zouden beroemde wereldleiders eruitzien als ze hipsters waren
Mahatma Gandhi als hipster door Amit Shimoni            bron: http://www.froot.nl

Queen Elizabeth met bloemen in heur haar, Angela Merkel met een neuspiercing, Premier Rutte met baard.  Wie wil dat niet zien? Met zijn project Hipstory beeldt de jonge Israelische Amit Shimoni wereldleiders af als hipsters. Ik vroeg mijn dochter wat dat precies is.  ‘Hipster  heeft met je looks te maken, niet meegaan met de mainstream of zoiets, retro- en vintagekleren dragen, maar wel met een hippe zonnebril op, of zoiets.’  Omdat zij nogal met retrokleding in de weer is, vroeg ik haar: ‘Ben jij een hipster? ‘  ‘Dat weet ik niet, dat moeten anderen van je zeggen.’  Ik vind je wel een hipster, zei ik nonchalant. ‘Neeeee,  ik zeg anderen, niet je moeder’. Ik hield me verder stil.

Vandaag Goede Vrijdag, de dag waarop Jezus werd gekruisigd. Nu ik het beeld van Jezus voor me zie, bedenk ik me dat Jezus eigenlijk een Hipster avant la lettre was. Zijn sandalen, baard en kleding voldoen volgens mij helemaal aan de Hipster look. Ik durf het mijn dochter niet te vragen. Te veel domme opmerkingen op een dag en de dag is verpest. En op Goede Vrijdag wil ik het graag gezellig houden.

Gisteren Witte Donderdag,  ik was in het Rijks op zoek naar onderstaande schets van Rembrandt.  Ik kon hem niet vinden en het was te druk om verder te zoeken. Op een rustiger moment zal ik nog eens zoeken. Nu eerst de eieren.

Rembrandts schets naar Da Vinci’s fresco van Het Laatste Avondmaal.

Plantenjournaal – Zinnia

Ik vraag me af of er hipster bloemen bestaan. Mijn fantasie laat me wat in de steek en ik weet zo één, twee, drie geen hipster bloem te bedenken. Op deze Groene Goede Vrijdag denk aan Zinnia, een jong vrolijk meisje dat vorige maand door een autoongeluk om het leven kwam. Zinnia was vernoemd naar een bloem.

Afbeeldingsresultaat voor zinnia elegans
Vlinder op Zinnia                                  Bron: latin-wife.com

Een mooie bloem met heldere kleuren. Oorspronkelijk komt de plant uit Mexico. Zinnia verlangt een droge, zonnige en beschutte plaats. Het is een populaire tuinbloem, ook bij vlinders en bijen.

Kenmerkend voor deze prachtige bloemen zijn de lange stelen en de vrolijke kleuren. De bladeren ontspruiten direct aan de steel,  de zogenaamde stengelloze bladeren.

Wanneer de bloem gebloeid heeft, kunt u het zaad uit de bloem drogen. Dit kunt u gebruiken om mee te zaaien, of om thee van te zetten. Opmerkelijk is dat Zinnia’s gekweekt uit zelf gewonnen zaad niet dezelfde kleur krijgen als de moederplant. Weest gegroet, Zinnia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s