Zon van de bloemen

foto Mvl
foto MvL

Weer zonnebloemen? Twee weken geleden ging het ook al over die bloemen. Ja  toen vertelde ik nog dat ze met hun hoofdjes naar de zon keken. Vandaag was er geen zon, het regende en regende pijpenstelen en toch stonden ze daar met z’n allen vrolijk te wezen op het plein. Alle 125.000 deden hun best in de regen. Om er verlegen van te worden. Het Museumplein is omgetoverd in een labyrint van zonnebloemen. Zie daar maar eens uit te komen.

Zonnebloem-labyrint foto MvL
Zonnebloem-labyrint op het Museumplein                                    foto MvL

Het is 125 jaar geleden dat Van Gogh is overleden, vandaar dat getal. Vandaag is de glazen ingang klaar voor gebruik en mogen de toeristen in een nieuwe rij-staan, alsof ze inchecken op Schiphol.  Een reis naar de kleuren van Van Gogh. De buurtbewoners waren woensdagavond uitgenodigd, overigens zonder te hoeven in te checken.  Het voelde als een buurtborrel, waar je wel eens van hoort en waar buren het leuk met elkaar hebben. Een aardig gebaar van de toch al sympathiek ogende directeur Axel Rüger. Even leek het erop alsof hij zich als Van Gogh had vermomd, maar het waren de lichten die z’n haar en baardje rood deden oplichten.

Feestboom Foto MvL
Feestboom                                                            Foto MvL

Een niet onbekende straat verderop had zijn eigen opening, omdat de straat wat was opgeknapt. De straat is klaar, maar de dure winkelpanden gaan stug door met verbouwen. Als de één klaar is, begint de ander. Groene Vrijdag droeg haar steentje bij en verbouwde een boom met zonnebloemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s