Auto verval

Beetles.#jorgenca:
Beetles aan het vermossen                      Bron: Gevonden op flickr.com

Al enige tijd ben ik aan het uitpluizen hoe ik het beste mos op een (graf)steen kan laten groeien. Niet zomaar in het wilde weg. Nee, het mos moet een specifiek silhouet op de steen volgen en toch enigszins op natuurlijke groei lijken. Een hele uitdaging. Karnemelk schijnt te helpen.  Karnemelk helpt blijkbaar overal voor. Vorige week net een pak in huis gehaald om de huid te zuiveren en jeugdpuistjes tegen te gaan.  Natuurlijk niet voor mezelf, hoewel, ik zou het eens kunnen proberen, misschien helpt het ook tegen pigmentvlekken, rimpels en dat soort zaken.

Bij mijn kleine onderzoek stuit ik veelvuldig op bemoste objecten. Zo ook op deze mossige Beetles. Een pracht foto, misschien een idee voor een reclame campagne voor nu nog  ’s werelds grootste autoverkoper: “Volkswagen gaat over op mos”. Er bestond in België een autokerkhof, dat in 2011 helaas is opgeruimd. Niets met Volkswagen te maken, wel met Duitsland.

Car graveyard, Ardennes, Belgium:
Autokerkhof  Châtillon, België   Bron: news.distractify.com

Het verhaal gaat dat na de Tweede Wereldoorlog  Amerikaanse soldaten met hun gezinnen naar huis vertrokken. Ze kwamen in maart 1947 in een verschrikkelijke sneeuwstorm terecht en de lange stoet auto’s strandde op een bospad bij het Belgische dorpje Châtillon. De reis werd voortgezet per trein en de ingesneeuwde auto’s bleven achter. Driehonderd meter auto’s van twee rijen dik. De  wagens veranderden in roestbakken en de natuur nam het over. Misschien kan de natuur dat ook met Volkswagen doen door de auto’s op zeewier te laten rijden in plaats van op diesel. Met nog een beetje mos op het dak, heb je zo een schone auto en mogelijk een natuurmonument.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s