Zinnia in de ruimte

Eerste bloem in de ruimte   bron:nos.nl

Voor het eerst bloeit er een bloem in de ruimte: een Zinnia. Even denk ik aan Zinnia, het vrolijke meisje dat vorig jaar door een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam. Of zou Bowie hier meer van weten? Hoewel hij eindigde met een zwarte ster, hij begon tenslotte  met oranje haren.

Het is de astronaut Scott Kelly die achter Zinnia zit. Hij zaaide de zaadjes in een soort kussentje gevuld met aarde in het Internationale ruimte station en verving de zon door led-verlichting.  En zie, een echte Zinnia is tot bloei gekomen. Zo te zien moet ze nog een beetje wennen en ze oogt wat fragiel. Niet zo vreemd zo ver van huis en zonder zwaartekracht bovendien. Dapper is ze wel. 

Bekijk de originele afbeelding
Manga-farming     Bron: pinktentacle.com

De één laat zaden kiemen in de ruimte de ander doet het in oude tijdschriften. De Japanse kunstenaar Koshi Kawachi recyclet oude tijdschriften, boeken en strips door ze als kiemmedium voor zaden te gebruiken. Uit zijn tijdschriften groeit radijs, broccoli, rucola en basilicum. Met een beetje bijvoeding werkt het goed zoals je ziet. Kawachi’s recept: 1 Lees Manga; 2 Plant de zaad tussen je favoriete bladzijde; 3 Kies je lievelings-groente. Niet moeilijk toch? Meer info op  Manga-Farming

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s