Boomvluchteling

Dobberende Iepen in de Rijnhaven        bron:nos

Niets is wat het lijkt. Dit zijn geen bomen op de vlucht, maar een drijvend bos. Woensdag was het Nationale Boomfeestdag. Kunstenaar Everaert maakte er een Boomplonsdag van. In de Rijnhaven van Rotterdam plantte hij 20 dobberende bomen. Diezelfde dag zijn er meer dan 200.000 bomen in Nederland geplant. Niet in het water, gewoon op het vaste land en wel door kinderen. ‘Wat? Nu ook al kinderarbeid in Nederland ? ‘ Nee, dat zit anders, bovendien werden ze een handje geholpen door leraren of ouders. De boomplantdag bestaat al 55 jaar, ooit in het leven geroepen door Stichting Nationale Boomfeestdag als statement tegen de grootschalige ontbossing in de wereld. Er is zelfs een VN resolutie  ‘World Festival of Trees’ aan gewijd en wereldwijd worden er die dag bomen geplant. Het is een mooi initiatief om kinderen in een vroeg stadium te betrekken bij de natuur en ze op speelse wijze te laten zorgen voor alles wat groeit en bloeit.

Kinderen zijn meesters van de verwondering, waar menig volwassene de dingen voor lief neemt, omdat het nu eenmaal zo is, blijven kinderen zich eindeloos verwonderen en blijven ze vragen stellen. Wat is er nou leuker om daarin mee te gaan?  Worden deze bomen niet zeeziek?  Hoe krijgen ze grond? En moeten je ze nog water geven? Welke boom vindt dit leuk? Dat bleek de Hollandse iep te zijn. Die schijnt goed tegen de opspattende zoutwater kristallen te kunnen en wordt niet snel zeeziek.

 

Krom bos in Polen                                                 bron:waarmaarwaar.nl

Over verwondering gesproken, wat dacht je van dit kromme bos ‘The Crooked Forest’ ? Dit mysterieuze bos ligt in Polen verstopt in West-Pommeren. Het bijzondere aan deze 400 dennen is dat elke den 90 graden naar het noorden is gebogen. Het schijnt dat dit het werk van mensenhanden is.Waarom dit is gedaan, blijft een groot raadsel. Ik laat u graag in verwondering achter.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s