Bingerden 20 jaar

bron: montferland hoveniers.nl

Het plantenfestival op Bingerden wordt voor de twintigste keer gevierd. Sinds 1996 is het feest op Bingerden (altijd het derde weekend van juni). Gespecialiseerde kwekers uit Europa versieren de buitenplaats met bijzondere planten en nieuwe soorten. Je weet niet waar je kijken moet. Of wat je proeven moet, want het culinaire aspect is evenzeer bijzonder. Diverse traiteurs pakken groots uit op het Food Festival in de moestuin van de buitenplaats. Gisteren na het jureren, was de keuze voor de plant van de show even moeilijk als de keuze van het buffet.

Arcototis wit
Arctotis                bron MvL

bingerden
Stand Nijssen    foto MvL
Hazenstaart Lagurus ovatus
Lagurus ovatus (hazenstaart)   foto MvL

Net als andere jaren is er dit jaar ook een thema ‘Plants, People & Places’.  Denk daarbij aan het verhaal achter de plant; bijvoorbeeld waar komt hij vandaan, waarom is hij interessant, waar koopt u hem en bij wie. Verschillende kwekers, plantenkenners en ontwerpers geven hier antwoord op tijdens de lezingen die worden gehouden. Als je ook maar een beetje van planten houdt, dan moet je naar Bingerden. Dit weekend dus, anders moet je weer een jaar wachten. Veel plezier.

3 gedachten over “Bingerden 20 jaar

  1. Порекомендуйте начинающему, купил квартиру – навыка ремонта нет. Сейчас штудирую разные сайты, вот отыскал этот – Ка сделать ремонт Может кто посоветует с фотографиями сайты, где подробно все показано, или что то подскажет, буду признателен.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s