Magnolia

magnolia mrt 2017
Magnolia Kobus                                     foto MvL

Dinsdag waren daar alleen nog grote dikke knoppen en woensdag begon er wit doorheen te schemeren. En vandaag? De Beverboom heeft zijn knoppen wakker geschud en de bloembladen zijn opengesprongen. Nog een beetje in de kreukels van het lange in de knop-zitten, maar daarom niet minder mooi. Met dank aan het warme weer.

De magnolia is een bijzondere bloem. Haar bloembouw komt overeen met de oudst bekende fossiele bloemen en duidt erop dat de oorsprong van deze soort in de buurt van de eerste bloemplanten moet liggen. En dat was 98 miljoen jaar geleden. Nog een wonder dat de bloem een fossiel werd, want bloemblaadjes vergaan snel.

Ook wakker zijn de bloemen van de Japanse sierkwee (Chaenomeles japonica), een makkelijke plant die weinig aandacht vraagt.  Alleen de kleur dan, die doet je toch even om kijken. In augustus krijgt de kwee geelgroene vruchten, waarvan je heerlijke sap of gelei kan maken. Fijn om wakker bij te worden.

Japanse kweepeerChaenomeles japonica                                                                                              foto MvL

 

 

Een gedachte over “Magnolia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s