Kandelaberen I

plataan voor huis pc 99
Plataan                                                 foto MvL

Binnenkort gaan de platanen naast ons huis naar de kapper. Nou ja de kapper komt bij de bomen. Nog preciezer ze worden gekandelabeerd. Gewat? Tot kandelaar geknot. Dat is niet zomaar wat takjes weghalen, nee, de boom wordt rigoureus gekapt en krijgt een compleet ander uiterlijk. De bomen zien er nu prachtig vol uit met een weide boog aan zijtakken, nog niet in blad maar wel op ’t punt om te gaan bladeren.

Ik vind het spannend en ben er zelfs een beetje zenuwachtig over. Als het kandelaberen niet goed gebeurt, kunnen de bomen beschadigen en sommige boomsoorten overleven het niet. Gelukkig kunnen platanen er goed tegen, maar zullen ze straks nog net zo knap zijn?  We zullen zien. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s