Kandelaberen II

plantaan gekandelabeerd 1

De Plataan op Goede Vrijdag                             foto MvL

Geknipt en geschoren staan de platanen op Goede Vrijdag, ontdaan van tak en blad, fier rechtop. Wat ik vreesde is gebeurd. De kale platanen zien er vreemd uit, maar het schijnt goed te komen. De bomenman ging secuur te werk en nam de tijd voor elke boom. Zorgvuldig werd gekeken welke tak afgezaagd moest worden. Hij keek als een kapper en scheen voor elke boom een ander model in gedachten te hebben. Aan het einde van de middag lagen de takkenbossen op straat, die even later bij elkaar geveegd en door de bezemwagen opgehaald werden.

takkenbos plantaan 2

Het straatbeeld is anders.  Het heeft iets van een schilderij van Willink. Niet de wolken, maar de takken bepalen nu de vervreemdende sfeer. Het is even wennen. Ook voor de vogels. Nog geen een heeft in de kale bomen gezeten. Over vogels gesproken, vanmorgen hoorde ik dat het grote paasvuur in Dronten is afgelast vanwege een klein koolmeesje. Het beestje had zich in de zes meter hoge berg takken genesteld. Het vogeltje mag nu rustig blijven broeden totdat alle eitjes uitgekomen zijn en haar jongen uitgevlogen. Het Paasvuur wordt uitgesteld en gewoon ergens in de zomer aangestoken. Geen boze reacties, geen haan of haas die er naar kraait. En dat in 2017. Vrolijk Pasen!

plantaan gekandelabeerd 2
foto MvL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s